Voor een aangenaam binnenklimaat kan u kiezen voor een airconditioning systeem. De temperatuur, luchtvochtigheid en zuiverheid in de ruimte worden door een airco geregeld.

Een airco zuigt de lucht in de ruimte af, stuurt dit over een warmtewisselaar en blaast deze gekoelde lucht terug uit in de ruimte.

Warmtepomp systemen kunnen de ruimte op een energiezuinige manier zowel koelen als verwarmen.
Warmtepompen halen hun warmte uit de omgeving (bv: buitenlucht). De gewonnen warmte wordt afgestaan aan ofwel lucht ofwel water in de woning (bv. vloerverwarming, sanitair water).
Het principe is gebaseerd op een koelcyclus. Tijdens de koelcyclus (koelen) zal de warmtepomp de warmte uit een gesloten omgeving (ruimte) onttrekken en aan de buitenlucht afgeven. Tijdens het verwarmen wordt dit principe omgekeerd. De warmtepomp zal warmte uit de omgeving onttrekken en aan een warmteafgiftesysteem in de binnenruimte afgeven.

Dit kan zowel toegepast worden in een woonomgeving, maar ook commerciŽle toepassingen zijn mogelijk. Zeg nu zelf, winkelen of een restaurantbezoek op een zomerse dag is zoveel aangenamer in een geklimatiseerde omgeving.
Ook een te warme, te koude of te vochtige werkruimte is helemaal niet bevorderlijk voor de werkprestaties van het personeel.

De nieuwste generatie airco's en warmtepompen beschikken over een inverter sturing. Deze technologie regelt het vermogen continue bij naargelang de vraag. Hierdoor wordt tot 50% energie bespaard (t.o.v. airco's aan/uit) en ontstaat een uiterst comfortabele regeling.

Daikin

De afbeeldingen van de toestellen en DAIKIN informatiebrochures kan u hier terug vinden. 

» Meer informatie

Fujitsu

De afbeeldingen van de toestellen en FUJITSU informatiebrochures kan u hier terug vinden.


» Meer informatie

Handleidingen

Zoek hier eenvoudig uw handleidingen:

Contacteer ons voor meer informatie
Kortrijkstraat 254
9700 Oudenaarde
Fax 055 38 79 04 / GSM 0496 22 44 87
info@bartvanderstraeten.be